Je website sneller maken

Ontvang nu gratis ons Inspiratie Magazine

je website sneller maken

Wil jij je website sneller maken? Browsr helpt je daar graag bij. Een snelle website is niet zomaar een aardigheid, maar is van groot belang voor de resultaten van je online marketing. Een site die langzaam laadt heeft namelijk direct een negatieve uitwerking op je omzet. Dat komt voornamelijk door twee factoren: de tevredenheid van je bezoekers en de eisen van Google. We leggen graag uit hoe dat zit én welke mogelijkheden er bestaan om je website sneller te maken.

 

Website sneller maken? Google houdt van snel

Als de professionals van Browsr een website bouwen, dan wordt daarbij altijd rekening gehouden met Google. Een hoge score in Google is immers goed voor de bezoekersaantallen op jouw site en heeft daarmee een positieve invloed op je onderneming, maar daarvoor moet je website wel aan een aantal eisen voldoen. Eén van de factoren die mede bepalen hoe hoog je in de zoekresultaten van Google komt te staan, is de snelheid waarmee jouw website laadt. Simpel gezegd: Google houdt van een snelle site. Hoe sneller jouw website laadt, hoe hoger de waardering van Google en dat betekent een betere plek in de zoekresultaten. Je website sneller maken kan dan ook het verschil maken tussen wel of niet gevonden worden in Google. Browsr adviseert je hierbij graag.

Bekijk ons portfolio

Betere caching

Als Browsr jouw website sneller gaat maken, dan kijken onze professionals naar heel veel verschillende factoren die de laadtijd positief kunnen beïnvloeden. Eén van die factoren is de cache plugin. Caching zorgt ervoor dat de bestanden die op een pagina staan eigenlijk tijdelijk worden opgeslagen. Er wordt als het ware een kopie van de pagina gemaakt en deze wordt opgeslagen op een plek die snel bereikt kan worden. Hierdoor hoeven bij het bezoeken van een pagina niet alle bestanden geladen te worden, waardoor er minder verwerkingstijd bij de server nodig is. Het gevolg is een snellere laadtijd. Er bestaan diverse cache plugins die je op je site kan gebruiken, maar er zit wel een verschil in kwaliteit in. Als jouw site al voorzien is van caching dan kan Browsr bekijken of er betere resultaten kunnen worden bereikt met een andere plugin om je website sneller te maken.

Zware content

Een andere factor die je site onnodig kan vertragen, is zware content. Denk hierbij aan afbeeldingen die niet gecomprimeerd zijn, maar ook aan een complex design met bijvoorbeeld animaties, sliders en social media feeds. Langzame websites bevatten vaak veel van dit soort elementen die de site onnodig verzwaren. Om je website sneller te maken is het dan ook goed om eens kritisch naar je content te kijken. Browsr denkt daarbij graag met je mee. Hebben animaties en feeds echt een toegevoegde waarde of worden bezoekers hierdoor eigenlijk alleen maar afgeleid? Want het motto ‘minder is meer’ gaat niet alleen op voor de laadsnelheid van je site, maar ook voor de focus van de bezoeker op dat wat belangrijk is, namelijk jouw producten of diensten. Die zullen eerder de aandacht vangen wanneer je site er opgeruimd uitziet.

je website sneller maken

Hoe ziet onze service eruit?

webdesign
seo
webshop

Samen een succesvol avontuur starten?

Gratis consult inplannen

online marketing
digitale conversie
websites

Tevreden bezoekers

Eigenlijk geeft Google je al voldoende reden om je website sneller te maken, maar er is nóg een belangrijke factor. Google is namelijk niet de enige die van snelheid houdt, ook de bezoekers van jouw site willen pagina’s die snel laden. Internetgebruikers houden niet van wachten. Duurt het langer dan twee seconden om een pagina te laden? Dan is de kans groot dat je bezoekers afhaken en verder surfen naar de concurrent. Dat betekent een lagere conversie en dat heeft weer negatieve gevolgen voor je omzet. Bovendien neemt de tevredenheid van bezoekers af naarmate de laadtijd langer is. Ook dat heeft direct of indirect gevolgen voor jouw onderneming.

Mobiele klanten

Bij Browsr vinden we klanttevredenheid heel belangrijk. Als wij jouw website sneller maken, zoeken we dan ook de balans op tussen het gebruiksgemak voor de bezoekers van je site en het voldoen aan de eisen van Google om hoog te kunnen scoren. Daarbij is het van belang om ook rekening te houden met klanten die jouw site via hun mobiel bezoeken. Een mobiele internetverbinding is namelijk meestal trager dan een vaste verbinding. Een site die langzaam laadt, is dus op een mobiel vaak nóg trager. Het aantal paginaweergaven via mobiele apparaten neemt echter alleen maar toe. Als Browsr je website sneller gaat maken, zullen we dan ook rekening houden met de mobiele bezoekers.

Hoe snel is je site?

Genoeg redenen dus om je website sneller te willen maken. Het goede nieuws is dat Browsr over heel wat tools beschikt om dit voor jou te doen. Ook zelf kun je al iets doen door kritisch naar je content te kijken en bijvoorbeeld onnodig verzwarende afbeeldingen te verwijderen of te comprimeren. Maar voordat wij kunnen beginnen met jouw website sneller te maken, is het natuurlijk goed om te weten wat de huidige laadtijd is. Dit kun je zelf ook testen met diverse online tools. De huidige laadtijd geldt als basis waarop wij verder bouwen.

je website sneller maken

Browsr

Ons team heeft zin om van jouw website een groot succes te gaan maken en wij gaan dan ook graag snel aan de slag!

Offerte op maat ontvangen?

Een ander hostingpakket

Soms zit het probleem met de laadsnelheid niet in de technische aspecten van de site of in de content, maar komt het simpelweg door het gekozen hostingpakket. Heb je een goedkoop hostingpakket? Dan is de kans groot dat je de server met andere websites moet delen. Vragen die andere sites veel resources, dan wordt jouw site ook minder snel weergegeven. Bovendien geeft het delen van de server ook nog eens een verhoogd beveiligingsrisico. Goedkoop is zo’n geval dus duurkoop. Overstappen naar een betere host is wellicht duurder, maar als we daarmee jouw website sneller kunnen maken dan verdien je die kosten vaak snel terug door een hogere conversie.

 

Alles geregeld tegen een vast tarief

Laat je Browsr jouw website beheren, dan regelen wij ook de hosting voor je. Wij zorgen voor hosting met supersnelle SSD opslag, zodat jouw site razendsnel gepresenteerd wordt aan bezoekers. Dagelijks maken wij bovendien een backup van jouw site. Het hostingpakket zit bij ons vaste maandbedrag inbegrepen, inclusief SSL-certificaat. Daarvoor hoef je zelf dus niks te doen. Wil je dat wij jouw website sneller maken of wil je advies van onze professionals? Neem dan direct contact met ons op.

We stoppen niet voor we resultaat geboekt hebben

Wij bouwen heel graag een website voor je. Dat doen we tegen aantrekkelijke prijzen met veel passie. Hiervoor gebruiken we het, in onze ogen, beste CMS-systeem dat beschikbaar is, namelijk dat van WordPress. Bovendien stoppen we onze werkzaamheden nooit voordat we het gewenste resultaat bereikt hebben. We stoppen pas als ook jij inzicht hebt verkregen in de toegevoegde waarde van de website. Wacht dus niet langer en maak vandaag nog een afspraak met een van onze specialisten. Zo zal ook jouw website binnen no-time online zijn.

Hoe werkt een gratis consult?

  • Je vraagt het consult aan via het formulier
  • Eén van onze professionals neemt contact met je op voor het maken van een afspraak
  • Op het afgesproken tijdstip hebben we contact
  • Consults worden telefonisch gegeven – je wordt dus gebeld om alles door te spreken. In overleg komen we ook graag bij je langs. Gezien de huidige omstandigheden doen we dit echter zo min mogelijk. 
  • Voor het consult hebben we nog mailcontact, waarin we alvast een paar vragen stellen. Zo kunnen we in het consult focussen op wat écht belangrijk is. 

Ja, ik wil een gratis consult

Open chat
1
Kunnen we je helpen?
Heb je vragen?