Wat zijn de prestaties van de SiteOrigin builder en hoe kan ik deze verbeteren?

Wat zijn de prestaties van de SiteOrigin builder en hoe kan ik deze verbeteren?

Wat weet je over de prestaties van de SiteOrigin Builder? Weet je hoe je hier wat aan kunt verbeteren of kun je wel wat tips gebruiken? Wij van Browsr helpen je graag. Wij leggen je in dit artikel alles uit over de prestaties van de SiteOrigin Builder en ook hoe je dit verder kunt verbeteren. De SiteOrigin Page Builder is namelijk een populaire en gratis tool voor het bouwen van WordPress-websites.

Prestaties van de SiteOrigin Builder

Er zijn een aantal voordelen en nadelen als het gaat over de prestaties van de SiteOrigin Builder. Daar gaan we nu wat dieper op in. Als eerste behandelen we de voordelen. Een van de grootste voordelen is het lichtgewicht. In vergelijking met andere page builders zoals Elementor of Divi, staat SiteOrigin bekend als relatief lichtgewicht. Het genereert minder CSS- en JavaScript-bestanden, wat helpt om laadtijden te beperken. Een ander voordeel is de thema onafhankelijkheid. Dit komt doordat SiteOrigin Builder met vrijwel ieder WordPress-thema werkt. Dit geeft je veel vrijheid. Een ander voordeel is natuurlijk dat het gratis beschikbaar is.

Er zijn ook nadelen en wij vinden het belangrijk om ook deze te benoemen. Als eerste is de code-output mogelijk een nadeel bij de prestaties van de SiteOrigin Builder. SiteOrigin genereert nog steeds extra HTML-code voor iedere sectie en widget. Dit kan de paginagrootte en het aantal DOM-elementen vergroten. Een ander nadeel heeft te maken met de beperkte optimalisatiefuncties. Er worden door SiteOrigin minder ingebouwde tools aangeboden voor prestatieoptimalisatie. Als laatste nadeel bespreken wij de afhankelijkheid van plug-ins. Je hebt namelijk vaak extra plug-ins nodig om de functionaliteit van SiteOrigin uit te breiden. Dit kan een negatieve invloed hebben op de prestaties.

Wil jij vrijblijvend testen of je webshop snel genoeg is? Doe dan onze gratis snelheidscheck!

Prestaties van de SiteOrigin Builder verbeteren

Wij begrijpen dat je de prestaties van de SiteOrigin Builder wil verbeteren en daarom gaan we daar ook dieper op in. Als eerste raden wij je aan om het aantal widgets en secties te minimaliseren. Dit wil dus zeggen, beperk het gebruik van widgets en secties tot wat echt nodig is. Een andere tip die wij voor je hebben is het optimaliseren van je afbeeldingen. Waarom vraag je je misschien af? Dit heeft te maken met de laadtijd, want de afbeeldingen hebben hier een grote invloed op. Je kunt tools zoals Smush, Imagify of ShortPixel gebruiken om afbeeldingen automatisch te comprimeren en converteer deze naar moderne formaten zoals WebP.

We raden je aan om een caching-plug-in te gebruiken. Wij van Browsr kunnen je ook precies uitleggen waarom. Dit heeft er namelijk alles mee te maken dat de caching de laadtijden drastisch kan verkorten. Dit kan door eerder gegenereerde pagina’s op te slaan en sneller weer te geven aan bezoekers. Denk er ook aan dat je CSS en JavaScript gaat minimaliseren. Je kunt hiervoor een plug-in gebruiken zoals Autoptimize of Asset CleanUp om CSS- en JavaScript-bestanden.

Thema kiezen

Het is belangrijk om even stil te staan bij wat voor thema je kiest. De lichte minimalistische thema’s zoals Astra, GeneratePress of OceanWP presteren beter. Dit komt omdat deze thema’s zijn gemaakt met prestaties in gedachten en voegen minimale extra code toe.

Database optimaliseren

Wist je dat overbelaste databases de prestaties van je website kunnen vertragen? We raden je daarom aan om tools te gebruiken zoals WP-Optimize om revisies, spamreacties en ongebruikte transiënte records te verwijderen.

Monitor je prestaties regelmatig

Het is belangrijk dat je tools gebruikt zoals Google PageSpeed Insights, GTmetrix of Pingdom Tools om de prestaties van je SiteOrigin-website te analyseren. Je moet hierbij ook de knelpunten in kaart brengen, zoals grote bestanden of trage scripts. Dit ga je natuurlijk ook gericht oplossen. Mocht je er nog vragen over hebben, dan kun je ons altijd benaderen en helpen wij je graag verder.

Kan ik je helpen?

Consult aanvragen
Waarom is WPBakery soms traag en welke oplossingen zijn er?

Waarom is WPBakery soms traag en welke oplossingen zijn er?

Heb jij enig idee waarom WPBakery soms traag kan zijn en hoe je dit dan op moet lossen? Veel mensen hebben geen flauw idee en daarom vinden wij het belangrijk hier aandacht aan te besteden. WPBakery is een veelgebruikte visuele bouwer voor WordPress. Hierdoor krijgen...

Lees meer
Start de chat
1
Kunnen we je helpen?
Scan de code
Welkom bij Browsr
Hoi, kunnen we je ergens mee helpen?